Skip to content

Et liv som rørte ved andres hjerter.

april 9, 2011

Tenk å kunne leve et liv som rører ved andres hjerter, og setter dype fotspor hos mange mennesker. Et liv hvor man kan se tilbake og se at alt man har gitt av seg selv har gitt utbytte i andre menneskers liv, og føle seg som verdens rikeste person. Det er selvfølgelig ikke snakk om rikdom som i penger og materielle ting, men enkelt og greit det fineste man kan få her i verden: kjærlighet. Ekte, ren kjærlighet. En kjærlighet som smelter de mest hardbarkede og kalde hjerter. Tenk å kunne forlate denne verden og vite at man har gjort en forskjell – det er noe å jage etter.

Jeg var så heldig å få bli kjent med en person som rørte ved mange, mange hjerter. En person som har satt dype spor i mange liv – en person som har satt dype spor i mitt liv. En person som lyste opp rommet med et smil og en herlig latter, og som virkelig strålte av noe dypt og ekte. En person som forlot verden med all grunn til å føle seg som verdens rikeste person.

Jeg var så heldig å få bli kjent med Svein Brede. En helt fantastisk person. Til tross for at jeg bare fikk kjenne han i noen måneder, har de få månedene jeg fikk kjenne han gjort et stort inntrykk på meg. Noen fredagskvelder i Salem var alt som skulle til. Å bli tatt i mot, som ny, på T1 var ikke vanskelig. I løpet av noen øyeblikk var Svein Brede der, hilste på og inkluderte deg. Man følte seg verdifull, satt pris på og inkludert på en måte man aldri hadde opplevd før. Det tok ikke lang tid før man skjønte at dette var en spesiell person – hvilket stadig ble mer og mer stadfestet jo mer man snakket med han.

Noen av det som gjorde størst inntrykk på meg var evnen hans til å se menneskene rundt ham, men kanskje mest hans sterke tro. En tro som stod sterkt når det virkelig stormet som verst, og hvordan han holdt fast til siste åndedrag. En tro som virkelig strålte i både øyne og personlighet. Jeg kan med stolthet si at Svein Brede var og er et av mine største forbilder.

Med et tungt hjerte måtte jeg, og hundrevis av andre mennesker, i går si farvel til Svein Brede. Det var en veldig trist, men samtidig veldig fin begravelse. Det var ikke vanskelig å se at hans liv har rørt mange, mange hjerter. Til tross for hans alt for korte liv, har han satt dype spor hos mange mennesker. Da er det godt å vite at dette ikke er en siste avskjed, men et ‘på gjensyn’.

Svein Brede, du er dypt savnet. Hvil i fred.

Reklamer
One Comment leave one →
  1. Benedicte :) permalink
    april 10, 2011 7:10 am

    Jeg kondolerer 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: